10. okt, 2018

Appelazijn-dressing

Recept: voor 3 liter dressing

Van ongeveer 12 appels schillen en klokhuizen gebruiken

(evt opsparen in diepvriezer of appelmoes maken van de appels)

Doe ze verdelen over 2 grote potten van minimaal  2 liter 

Vul iedere pot aan met 1500 ml water en van 6 appels de appelschillen en klokhuizen

Doe een katoenen doek over de opening maak vast met een elastiekje 

(géén deksel erop want dat kan ontploffen als het gistingsproces begint)

Laat zeker 2 weken staan in een warme ruimte,kamerthemperatuur

let op er kunnen fruitvliegjes omheen komen!

Proces verloopt van troebel-gisting-alcohol-azijn.

Daarna alles door een neteldoek of schone theedoek zeven. Gooi appel afval weg

In een grote pan vloeistof inkoken met 1000 gram ruwe rietsuiker(5 min)

Af laten koelen tot lauw dan pas de  3 eetlepels citroenzuur toevoegen 

In leuke gedesinfecteerde flessen en/of potjes doen en klaar is je Appelazijn-dressing