Behandelingen

"Sentido" Petra  Keulen,

heeft een groot aanbod aan massages en zintuigelijke massage- activiteiten voor een belevingsgerichte ontspannende verwenzorg! Voor alle mensen die rust en ontspanning zoeken, zeker mensen met een  beperking zijn van harte welkom. 

 

> meervoudig lichamelijk verstandelijke beperking 

> dementie in alle fases,  groep of 1:1 

> ondersteunde factor in de ouderenzorg, dmv wellness activiteteiten,  groep of 1:1

> slapeloosheid, burnout en/of  stress gerlateerde klachten

> kinderen die overprikkeld zijn, onrustig en/of slecht slapen 

 

Is het niet mogelijk om in mijn praktijk de behandeling te starten  mn voor bewoners van Kempenhaeghe of een andere zorginstelling, dan behandel ik  clienten op locatie.

Epilepsiecentrum Kempenhaegehe , Kloostervelden.

Er zijn meerdere behandelingen /faciliteiten mogelijk.

Neem dan contact op (zie contact pagina) voor meer informatie.  

 

Cryo massagetherapie, vanaf november te boeken

Cryo Massagetherapie bij reumatische klachten

Cryo massagetherapie kan reuma klachten verminderen.

Door het lichaam plaatselijk bloot te stellen aan extreme kou, wordt de pijn en stijfheid verminderd en wordt het immuunsysteem versterkt. Hierdoor heb je minder medicatie nodig en zullen mogelijke bijwerkingen afnemen. De behaalde resultaten zijn overweldigend!

Plaatselijke cryotherapie is een goede aanvulling op de behandelmogelijkheden voor bv fibromyalgie, en reumatoïde artritis en artrose. Omdat de therapie al snel effect heeft op ernstige pijnklachten, kan gebruik van deze behandeling overwogen worden.

Cryotherapie is niets nieuws. Het principe erachter is zelfs al eeuwenoud:

het lichaam blootstellen aan extreme kou. Uit studie en onderzoek weten we dat kou ons immuunsysteem versterkt. Hetzelfde idee vind je in de sauna: in het dompelbad. Cryotherapie werkt net zo.

De werking van Cryo Massagetherapie

Dit gebeurt er als ons lichaam de extreme kou plaatselijk ervaart:

 • Zenuwuiteinden in je huid (koudereceptoren) slaan alarm.
 • Het bloed trekt zich terug naar de vitale organen in de romp en gaat sneller stromen.
 • Doordat het hart bloed naar de plaats stuurt waar de extreme koude is worden ontstekingen door het bloed opgeruimd
 • De pijn verminderd

 

Massage ondersteund met geluiden en trillingen van de klankschalen, ocean drum, koshi gong en rainstick.

> Klankschalen en natuurlijke geluiden, snoezelen en muzelen 

Als het niet meer lukt om contact te leggen met woorden, dan kun je mensen nog bereiken met aanraking.

Zoals met  belevingsgerichte (snoezel)massages, snoezelactiviteiten 

 

 • Rainstick

  Rainstick is gemaakt van afgestorven cactus stammen gevuld met cactusnaalden die zorgen voor het geluid van regen en waterval.
  Afgewisseld met klankschalen is dit een ervaring op zich.

 • Ocean drum

  Deze platte trommel is gevuld met zaadjes die rond draaien en zo een geluid geven van de ruisende zee en de branding.
  Heerlijk bij mediteren en geeft super ontspanning.

 • klankschalen

  Klankschalen zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya. Ze worden gebruikt voor relaxatie ondersteunende geluidsbronnen en als instrumenten bij het snoezelen. Deze geluiden en trilling geven super ontspanning en kunnen helend werken op lichaam en geest.

 • Koshi gong

  Gemaakt van bamboe fineer zijdenkoord en kristal. Heeft net zo een sterke werking als kristallen klankschalen. Geeft vrede vreugde en harmonie in je hart.

 • Rozenkwarts

  Rozenkwarts is de steen van het hart en de liefde.
  Geeft innerlijke rust, heeft een milde warme werking bij verdriet en trauma's. Bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid.
  fysiek; positieve werking op het hart, geslachtsorganen etc. borst en longkwalen, duizeligheid, ouderdomskwalen, Parkinson en alzheimer.

Kruidenstempel massage

Kruidenstempels

 - 100% natuurlijk.

 - veilig, geen chemicaliën toegevoegd.

 - ecologisch, 100% biologisch.

 - halfedelstenen toegevoegd.

 

De samenstelling van de kruidenstempel  is  volgens traditionele recept van de:

"Wat Po tempel" in bangkok.

Vervaardigd in Chiang mai zijn deze stempels voorzien van een door de overheid afgegeven certificaat van echtheid. De speciale kruidenmix helpt om spieren en gewrichten te ontspannen, de bloedcirculatie te bevorderen en de huid te herstellen en te verjongen. Dit recept en mijn behandeling zal u een weldadig gevoel geven,  of in het Thais: "Sabai Sabai".

Deze stempels zijn geschikt voor warme en koude behandelingen en zijn bij uitstek bedoeld om zere en gevoelige spieren te ontspannen door de verfrissende en weldadige ingrediënten. Deze krachtige ingrediënten  zoals: basilicum, limoen, kamfer etc. worden in  afgelegen plaatsen in Thailand gebruikt om alle soorten pijn te verlichten. De massagestempel is ontwikkeld en gemaakt door  lokale thaise mensen, die gebruik maken van lokale kruiden. Het ontspant spieren en gewrichten, verlicht pijn en spierkramp en bevordert de bloedcirculatie.

Kruidenstempel massage

Kruidenstempel massage heeft als doel:

• Heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking

• de huid zijdezacht en strakker te maken

• Spijsvertering bevorderend  

• Ontspanning van stijve spieren

• Slaapstoornis te verbeteren

• Emotionele spanning te verminderen

• Activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam

• Zorgt voor verlichting bij acute en chronische spierproblemen

• Brengt je in balans

• Stimuleert het immuunsysteem

• Verlicht spanningen

• Vergroot het gevoel van welzijn

• Stressvermindering

• De lymfecirculatie en de bloedcirculatie te optimaliseren

 

De kruidenstempelmassage is geschikt bij

• Spanningen

• Spierproblemen

• Fibromyalgie

• Gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)!!!

• Spijsverteringsproblemen

• Slechte doorbloeding

Contra-indicaties:

De kruidenstempelmassage is helaas niet voor iedereen geschikt door de warmte werking van de stempels, mag ik niet masseren als er ontstekingen zijn .Onder contra-indicaties verstaat men de (medische) redenen die aanleiding geven niet of slechts lokaal tot masseren over te gaan. Om te weten te komen of ik  wel, gedeeltelijk of niet mag masseren, is het noodzakelijk te weten wat indicaties en wat contra indicaties zijn voor een behandeling. Dit is de reden voor een korte anamnese bij de eerste afspraak.

Indien u niet zeker weet of u gemasseerd mag worden, vraag het aan uw huisarts. Als uw huisarts schriftelijk goedkeuring geeft is massage geen probleem.

Professionele ontspanningsmassage ook voor mensen met beperking

Massage is het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging of trilling manueel of met mechanische hulp op de zachte weefsels van het lichaam. 

Een ontspanningsmassage is een moment voor uzelf. Weg van de drukte en u even laten verwennen. Doel van de massage is om geestelijk en lichamelijk te ontspannen, stress en energieblokkades te verminderen en afvalstoffen af te voeren waardoor uw energie weer vrij kan stromen, door vooral liefdevolle aanraking en vertrouwen te geven ervaart men totale ontspanning.

Door regelmatige massage blijft de conditie van de spieren optimaal en voorkomt u verdere klachten. Massage kan wel degelijk helpen in het verminderen of bestrijden van klachten of symptomen zowel geestelijk en lichamelijk gerelateerd.

Massage is een ook een aanrader voor het verminderen van vooral spannings- hoofdpijn, *Fybromyalgie, rug en nek klachten, onrustige benen, en nog veel meer.

Ook voor kinderen is massage zeer geschikt. Brengt vooral rust bij drukke kinderen  die slecht en/of onrustig slapen, kampen met autisme ADHD etc. Kinderen ervaren daarnaast de geursensatie van vooral citrusvruchten als zeer aangenaam.

 Het is van essentieel belang om na elke massage véél water te drinken!

* Fybromyalgie; zie voor meer informatie de link Reumafonds op deze website.

Hot-stone massage

Massage met hete stenen is een methode die vroeger heel gangbaar was bij indiaanse volkeren. Ze gingen op zoek naar basaltstenen die ze verwarmden om er pijnlijke spieren en gewrichten mee te behandelen. De warmte wordt traag afgegeven en houdt lang aan. Daardoor krijg je een diep en heel ontspannend gevoel. Tijdens de massage trekt de warmte geleidelijk in het lichaam zodat je de spieren heel soepel maakt. 

Warmte is ook heel belangrijk om de zintuigen te prikkelen, het geeft een gevoel van genegeheid en vertrouwen. 

 

Japanse gezichtsmassage

Japanse gezichtsmassage

In de Japanse cultuur wordt het gezicht beschouwd als "de spiegel van de gezondheid". Japanse gezichtsmassage is een verfijnde massage die de oppervlakkige en diepe gezichtsspieren, drukpunten en meridianen behandelt volgens de Japanse medische traditie.

Bij Japanse gezichtsmassage wordt Shiatsu (Shi is vinger en atsu is druk) op gezicht en hoofd toegepast, maar ook een (stevige) nek massage, diepe massage van de gezichtsweefsels, zachte massage voor de huid en enkele lymfedrainage technieken.

Daarnaast kan de behandeling uitgebreid worden, met voorafgaand een basis gezichtsbehandeling met 100% natuurlijke producten.

Indiase Hoofdmassage

Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn, stress en spanning. Deze hopen zich op in het hoofd, de nek en de schouders.  Door de Indiase hoofdmassage hef ik de blokkades op door deze te masseren wat zorgt voor directe ontspanning. Tijdens de massage van de schouders, nek en het hoofd wordt niet alleen voor ontspanning gezorgd, maar wordt ook de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd.

Dit is een zittende massage die ook over de kleding uitgevoerd kan worden.

Voetmassage ontspanning - Therapeutische voetreflexmassage

Een (therapeutische) voetmassage geeft ontspanning, niet alleen in je voeten die je de hele dag dragen, maar in het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam. Een voetmassage geeft je rust en laat je even stilstaan bij jezelf. Een voetmassage kan verzachting en weldaad geven bij verschijnselen of klachten zoals bijvoorbeeld; pijn, spanning, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke vermoeide voeten, vochtophoping in de voeten of benen, verkrampte en gespannen voeten, koude voeten en benen.

TIP; komt u voor een voetmassage dan breng a.u.b. uw eigen badslippers mee.

 

Specialisatie; massage lage rugklachten/pijnklachten

Lage rugpijn is pijn met name onder in de rug. Soms straalt de pijn uit naar de billen of naar één of beide bovenbenen. 
Bij sommigen zit de pijn nog lager in de rug (in het SI-gewricht) bij de overgang naar het bekken. 
De pijn ontstaat plotseling of meer geleidelijk en is hevig of zeurend. Bij hevige pijn zijn bepaalde houdingen en bewegingen soms niet meer mogelijk.

'Gewone' lage rugpijn wil zeggen dat er geen aanwijzingen zijn voor een hernia, ziekte, afwijking of beschadiging als oorzaak van de pijn.

Deze massage is zeker een aanrader om de pijn te verlichten en de klachten kunnen zelfs op lange termijn drastisch verminderen of zefs verdwijnen.

(let op! alleen op goedkeuring van een arts mag gemasseerd worden mocht het een medische indicatie zijn)

Basis gezichtsbehandeling

De basis gezichtsbehandeling bestaat uit:

 • basis reiniging / scrub
 • Korte lymfe drainage 
 • Massage van gezicht, hals en decolleté met of zonder kruidenstempels en/of hotstone
 • masker ( basisprodukt;  groene en witte klei of algenpoeder aangevuld met etherische olie op maat bereid voor iedere cliënt afzonderlijk
 • produkten van Zarqa, ,De Groen Linde, Farfalla, Aromed

Eventueel uit te breiden met:

 • Epileren 
 • Wenkbrauwen/wimpers verven 
 • Harsen alleen bovenlip en kin

Deze basis gezichtsbehandeling is vooral te combineren met de Japanse gezichtsmassage.

De basisgezichtsbehandeling is puur gericht ter voorbereiding van de Japanse therapeutische gezichtsmassage, dit is dus géén complete schoonheidsbehandeling.

TIP: Voor een volledige gezichtsbehandeling kunt u ook terecht bij SGO Nederweert

De moeite waard "Sentido"staat voor pure aandacht.

Deze behandeling zorgt voor een zeer diepe ontspanning met een heerlijke touch aan verzorgende natuurlijke produkten. 

Deze natuurlijk produkten worden door mij zelf bereid, gemaakt met diverse etherische olieën. 

 

Paraffinebad behandeling.

Paraffinebad met pure lavendel een weldaad voor ruwe droge handen en voeten.

Eerst een heerlijke arm hand en/of voet massage met lavendel/lavendin etherische olie

Daarna wordt de paraffine behandeling toegepast.

Na de behandeling worden u voeten en/of handen met een creme met lavendeltinctuur ingesmeerd.

 

Aromatherapie met natuurlijke etherische olie

Deze therapie werkt met etherische oliën, welke een geneeskrachtige werking hebben.

Veel klachten zijn te verlichten met verschillende etherische oliën die ingezet kunnen worden.

In het jachtige leven van vandaag helpt aromatherapie iedereen die behoefte heeft aan ontspanning, innerlijke balans en natuurlijke verlichting bij lichamelijke en mentale klachten!

Ik gebruik etherische en basis olieën van de "Groene Linde" Aromed en Farfalla

 

 

Contra indicaties

In onderstaande gevallen mag niet gemasseerd worden.

 • Plaatselijke infecties (niet alleen van de huid maar ook van bijvoorbeeld gewrichten).
 • Besmettelijke huidaandoeningen (zoals herpes, schimmelinfecties). 
 • Vormen van huiduitslag (zoals acne, eczeem, warmte-uitslag, steenpuisten) alleen niet over die gebieden.
 • zwellingen (en andere uitstulpingen) geen massage op de gezwollen gebieden.
 • Bloeduitstortingen, geen massge op die gebieden.
 • Lichte cardiovasculaire aandoeningen (zoals spataderen) niet op de spataderen zelf, verder alleen hele zachte effleurages op de benen.
 • Ernstige cardiovasculaire aandoeningen (zoals trombose en aderontsteking)
 • Botbreuken /grote kneuzingen, geen massage over die gebieden.
 • Wonden en recente littekens, geen massage over die gebieden.
 • Griep of koorts. 
 • Zwangerschap alleen massage die daar voor bestemd is, de eerste 3 maanden geen massage.
 • Kanker, alleen met toestemming arts

 

Bespreek dus altijd met mij eventuele aandoeningen en veranderingen door om misverstanden te voorkomen. Raadpleeg ook de huisregels.

Met vriendelijke groet,

Petra Keulen van Roij